Aloita esikasvatus ajoissa – Katso alkuvuodesta kylvettävät siemenet

Vuoden vaihteessa, kun joulu on taakse jäänyttä aikaa, alkaa innokkaimmat kotipuutarhurit suuntaamaan katsetta jo tulevaan kevääseen. Ensimmäiset siemenluettelot kilahtavat postilaatikosta ja ne ovat täynnä toinen toistaan houkuttelevampaa kasvia.

Maltti on valttia

Siementen esikasvatus on palkitsevaa puuhaa. Mikä onkaan hienompaa kuin seurata siementen itämistä ja taimien kasvua. Toiset siemenet itävät helposti ja toisten heräämistä saa odottaa kuin kuuta nousevaa. Kuitenkin liian aikaisin kylvetyt siemenet kasvavat honteloiksi valonpuutteessa.

Joko saa aloittaa?

Jotkut siemenet vaativat erityisen pitkän kasvatusajan. Onkin aina hyvä tarkistaa siemenpussista, kunkin lajin kylvoaika. Sato ja kukinta aikaistuu, mitä varhaisemmin kylvät. Tällöin tarvitset myös lisävaloa, koska valo ei pimeässä pohjolassa vielä alkuvuodesta ole kasveille riittävää. Kylvö- ja taimien kasvatusolosuhteet vaikuttavat  lopputulokseen.

Verkkokaupastamme löydät jokaisen lajin kohdalta kylvöohjeet sekä kylvöajat.

Tässä esimerkkejä kylvöajoista

Tammi-helmikuu Maaliskuu
Chili ja paprika Tomaatit
Latva-artisokka Sipulit
Laventeli Monet yrtit
Mansikka Heliotroppi
Selleri Elämänlanka
Orvokki Ahkeraliisa
Pelargoni Mustasilmäsusanna
Keijunmekko Petunia
Kelloköynnös Lobelia
Jättiverbena Kesädaalia
Miinanköynnös Kesäleimu

 

Muista hyödyntää verkkokauppamme ILMAINEN TOIMITUS 30e:n siementilauksille. Toimi nyt sillä suosittuimmat ja uudet lajit myydään loppuun jo yleensä alkuvuodesta.