Maaliskuu on kylvöjen aikaa – Aloita esikasvatus nyt

Suomen oloissa joidenkin kasvien esikasvatus on välttämätöntä, jotta satoa ennätetään saadaan kesän aikana. Esikasvatus myös aikaistaa kasvien kukintaa ja satoa. Maaliskuu on hyvä aika aloittaa taimikasvatus, kun luonnonvalon määrä on lisääntynyt. Esikasvattamalla omat taimet säästää rutkasti rahaa ja lajikkeiden määrä on suurempi kuin keväällä taimimyymälässä. Lisäksi saa myös seurata taimien kasvua siemenestä herkulliseksi sadoksi ja kauniiksi kukiksi. Mikä olisikaan palkitsevampaa?

Kylvä maaliskuussa:

Luonnollisesti esikasvatusaikoihin vaikuttavat kylvö- ja kasvatusolosuhteet. Asuinpaikkakuntasi ja kasvatatko taimia kasvihuoneessa, avomaalla vai kenties parvekkeella.

Taimikasvatus tuottaa paljon iloa. Kokeile rohkeasti.

Tässä omat suosikkimme maaliskuisiin kylvöihin

Kelloköynnös

Pidetty ja nopeakasvuinen köynnöskasvi. Sen kellomaiset kukat ovat tumman sinivioletin väriset ja erittäin koristeelliset. Erinomainen kasvi parvekkeelle, terassille ja ulos aurinkoiseen paikkaan.

Lue lisää ja katso esikasvatusohjeet

Koristetupakka

Suurikokoinen ja kaunis koristetupakka, jonka kukat ovat koristeelliset ja kellanvihreät. Erinomainen yhdessä istutettavaksi ja muiden kasvien taustalla. Tekee voimakkaan lehtiruusukkeen.

Lue lisää ja katso esikasvatusohjeet

Mansikkakoiso

Maukas pikkuhedelmä, joka sopii harrasteviljelyyn kasvihuoneessa tai suojaisessa paikassa terassilla. Mansikkakoison halkaisija on n.2 cm ja on kuivuneen lehden peittämä. 

Lue lisää ja katso esikasvatusohjeet

Hyödynnä nyt verkkokauppamme ilmainen toimitus

Verkkokaupassame on yli 500:n erilaisen kasvin siemeniä. Tutustu niihin ja tilaa. Nyt verkkokaupasta ilmainen toimitus yli 30e:n siementilauksiin.

Siirry ostoksille