Joulukuusi tuo joulun – Vinkit joulupuun valintaan

Olemme toimineet luotettavana joulukuusitoimittajana jo yli kolmenkymmen vuoden ajan. Kaikki alkaa hyvissä ajoin syksyllä, jolloin merkkaamme kuuset kuusifarmillamme.

Kuuset saapuvat myymälään joulukuun alkupuolella, jolloin ne myös kaadetaan. Tällöin kuuset ovat mahdollisimman tuoreita eivätkä ehdi kuivumaan ennen joulun tuloa. Kuuset asetellaan esille myymälään, jolloin ne ovat kokonaisuudessaana asiakkaiden nähtävillä. Kuusikaupan avattua, voi asiakas valita kuusen jo hyvissä ajoin valmiiksi. Kuusi toimitetaan kotiin joulun alusviikolla.

Joulukuusifarmilla kuuset valitaan tarkoin. Myynnissämme olevat kuuset ovat kaikki kotimaassa viljeltyjä todellisia lähikuusia. Valitsemallasi kotimaisen kuusen tuet suomalaista työtä ja pienyrittäjyyttä. Kotimainen kuusi on myös ekologinen valinta.

 

Kuuset kaadetaan vasta juuri ennen niiden saapumista myymälään. Suurimmat puut pussitetaan usean miehen voimin kuljetusta varten.

 

Joulukuuset pussitetaan kuljetusta varten.

 

Kuuset poistetaan pusseistaan ja asetellaan myymälään joulukuusinäyttelyksi. Tällöin on helppo valita oma suosikkinsa. Kuusen voi valita jo hyvissä ajoin ja ne toimitetaan kotiin jouluviikolla.

Metsäkuusi pitää pintansa suosituimpana joulupuuna

 

Metsäkuusi

Metsäkuusi on kaikkien tuntema tuttu ja turvallinen, jo lapsuudenkodin joulutunnelman tuoja. Sen raikas kuusentuoksu tuo takuuvarmasti joulumielen. Nykyään kaikki kuuset ovat joulukuusiviljemällä vartavasten viljelty. Vuosittaisten hoitoleikkausten vuoksi  niissä onkin paljon enemmän oksia kun aikoinaan metsästä isän- tai ukin kanssa aattona haetussa kuusessa.

Serbiankuusi

Serbiankuusen voimakkaan tummanvihreät ja pörröiset neulaset ovat alhaaltapäin hopeanhohtoisia. Tämä upea kuusi saavuttaa aina vain enemmän jalansijaa myös joulupuuna kodeissa joissa halutaan ripaus ‘amerikkalaisuutta’. Tavattoman tuuhea kasvusto tuoksuu miedosti. Joka joskus on serbiankuusen hankkinut – haluaa sen jatkossakin. Neulaset kestävät usein paremmin kuin metsäkuusessa.

Palsamipihta

Ehdoton valinta silloin kun halutaan jotain tavallisuudesta poikkeavaa myös joulupuulta. Palsamipihdan jyhkeä- ja suuri olemus on varmaan kiistatta joulun keskipiste. Jäykät oksat kestävät hyvin myös luonnonkynttilöiden painon. Hienostunut tuoksu ja pitkään – jopa pääsiäiseen asti kestävät pehmeät neulaset kruunaavat tämän komeuden. Väriltään palsamipihdat ovat vaaleanvihreitä.

Hopeakuusi

Jo nimensäkin mukaisesti tämä hopenhohtoinen jalopuu on oikea valinta silloin, kun halutaan polttaa esim luonnonkynttilöitä. Harvahkot oksavälit ja tanakat okset kestävät erinomaisesti painavienkin koristeiden käytön. Onhan hopeakuusi tietenkin upea, vaikka sitä ei paljon koristelisikaan

Näin saat joulupuusi kestämään mahdollisimman pitkään

  • Jos kuusi on jäässä, tulee se sulattaa ennen sisälle vientiä tilassa, jossa on muutama lämpöaste. Pidä kuusi koko sulatuksen ajan vesiämpärissä, jossa on viileää vettä.
  • Kuusen voi myös sulattaa kylpyhuoneessa. Suihkuta kuusta viileällä vedellä ja uusi suihkutus muutaman tunnin kuluttua.
  • Leikkaa kuusen tyvestä muutaman sentin paksuinen “kiekko”, jolloin imupinta on mahdollisimman tuore. Tämän jälkeen on ehdottoman tärkeää, ettei vesi pääse loppuun kuusen jalasta. Kuusi imee, vettä runsaasti ensimmäisen vuorokauden aikana.
  • Aseta puu mahdollisimman etäälle pattereista ja muista lämmönlähteistä.

 

Palsamipihta on olemukseltaan jyhkeä joulupuu. Sen neulaset pysyvät kiinni poikkeuksellisen pitkään.

Tilaa joulukuusi verkkokaupastamme